Veneçuela expulsa l'ambaixadora de la UE per segona vegada

L'anterior orde va ser revertida tres dies després per a fer “el més intel·ligent” per a la nació.

L'ambaixadora de la UE a Veneçuela, Isabel Brilhante
L'ambaixadora de la UE a Veneçuela, Isabel Brilhante / Rayner Peña (Efe)

El govern veneçolà de Nicolás Maduro ha ordenat, per segona vegada, l'expulsió del país de l'ambaixadora de la UE, Isabel Brilhante. En la primera vegada, el juny de 2020, l'orde va ser revertida només tres jornades després a fi de fer “el més intel·ligent” per a la nació.

Aquesta vegada, l'encarregat de comunicar la decisió ha sigut Jorge Arreaza, canceller veneçolà, qui ha dit que té 72 hores per a abandonar el país.

El motiu de l'expulsió, segons ha explicat Arreaza, són les actituds d’ingerència i prepotents de la UE cap al país sud-americà, i que esperen que “deixe de ser un apèndix de l'elit dominant”, fent referència així als Estats Units.

Hores després, el president Maduro va assegurar en la televisió pública veneçolana que han pres aquesta decisió contra la seua voluntat “perquè volem tindre les millors relacions amb tota Europa”. “La UE és benvinguda a Veneçuela, però si respecta la democràcia i les institucions democràtiques al nostre país”, va sentenciar.

Des de la UE, la portaveu del Servei Europeu d'Acció Exterior, Nabila Massrali, ha demanat que es revertisca la decisió, ja que “no farà més que aïllar Veneçuela internacionalment”. Massrali també ha demanat que el país s'òbriga a la negociació i al diàleg per a tractar de revertir la situació.

També et pot interessar

stats