Veneçuela demana al Parlament espanyol que investigue els "actes de corrupció" de Leopoldo López

El govern de Maduro també ha demanat al Paraguai i l'Argentina que investiguen el líder opositor Juan Guaidó.

Leopoldo López en una imatge d'arxiu
Leopoldo López en una imatge d'arxiu / Reuters.

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Jorge Rodríguez, ha anunciat que demanarà als parlaments d'Espanya, el Paraguai i l'Argentina que investiguen en profunditat els "actes de corrupció" propiciats per l'autoproclamat president interí de Veneçuela i líder opositor Juan Guaidó i d'altres dirigents de l'oposició com Leopoldo López.

En el cas d'Espanya, l'Assemblea Nacional remetrà una comunicació a les Corts espanyoles perquè investiguen Leopoldo López, que actualment resideix a Madrid. Rodríguez ha explicat que López no té faena coneguda i que paga "12.000 dòlars mensuals per la seua residència". A més, ha instat que "s'investigue si és cert que té comptes a Singapur, Panamà, Suïssa i Luxemburg".

Així, Rodríguez ha demanat la col·laboració als tres parlaments "perquè investiguen els fets presumptament delictius que puga haver perpetrat al seu territori", així com "la destinació de recursos mal obtinguts en actes de corrupció".

López, juntament amb Guaidó, va liderar una operació per a apartar els partidaris de Chaves del poder. Una maniobra que va fracassar, i López va decidir refugiar-se a l’ambaixada espanyola a Caracas. Des del mes d’octubre, López resideix a l'estat espanyol. Aquest va ser l'últim episodi d'una llarga confrontació amb el govern de Maduro, en la qual l'opositor ha complit una condemna de tres anys i mig de presó i 21 mesos d'arrest domiciliari.

Dos anys des de l'autoproclamació de Guaidó

El 23 de gener de 2019, Guaidó va jurar assumir les competències de l'executiu veneçolà en considerar que l'actual president, Nicolás Maduro, va usurpar la Presidència.

Dos anys més tard, Maduro ha afirmat que el líder opositor ha sigut derrotat en el seu intent d'apoderar-se de la presidència del país.

També et pot interessar

stats