Veneçuela considera una "agressió" la missió diplomàtica de González Laya a Colòmbia

Nicolás Maduro ha qualificat d'"ingerència intolerable" per part d'Espanya la visita de la ministra d'Afers Estrangers al país veí.

VÍDEO | Veneçuela considera una "agressió" la missió diplomàtica de González Laya a Colòmbia

Augmenta la tensió en les relacions entre Espanya i Veneçuela. Caracas ha amenaçat de revisar el marc bilateral entre els dos estats perquè considera una ingerència "intolerable" la visita de la ministra espanyola d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, a la frontera de Cúcuta, símbol de la diàspora veneçolana a Colòmbia.

El president veneçolà Maduro, ha etzibat a la ministra que hauria de focalitzar-se en la crisi de les persones refugiades al Mediterrani i ha qualificat d'agressió la missió diplomàtica de González Laya.

Espanya, que fa un mes va demanar a Juan Guaidó que fera servir la seua "legitimitat" per a unir a l'oposició veneçolana, defensa que manté l'aposta pel diàleg i recorda que l'expulsió aquesta setmana de l'ambaixadora de la Unió Europea a Caracas no n'és el camí.

Les relacions entre Espanya i Veneçuela són molt complicades des de fa 20 anys, però actualment es viu un episodi de màxima tensió per les sancions de la Unió Europea a 19 funcionaris veneçolans, acusats de debilitar la democràcia.

També et pot interessar

stats