Veneçuela acudeix a les urnes amb el boicot de l'oposició

Espanya i altres països ja han dit que no reconeixeran els resultats electorals de les legislatives.

El president veneçolà Nicolás Maduro participa en una reunió amb l’expresident de Bolívia Evo Morales ahir a Caracas, Veneçuela. EFE
El president veneçolà Nicolás Maduro participa en una reunió amb l’expresident de Bolívia Evo Morales ahir a Caracas, Veneçuela. EFE / Prensa Miraflores

Veneçuela acudeix aquest diumenge a les urnes després d’una jornada de reflexió marcada per la crida a l'abstenció per part de l'oposició, i d'anar massivament a les urnes per part de Nicolás Maduro, un president que gran part de la comunitat internacional no reconeix però que té el poder.

Més de 20,7 milions de veneçolans estan convocats per a renovar l’única institució que controla l’oposició, l’unicameral Parlament de Veneçuela.

Juan Guaidó, líder de l'oposició i reconegut com a president designat per una seixantena de països, ha demanat als ciutadans l’abstenció i quedar-se a casa, mentre que el chavisme ha fet una crida a votar “per la pau”.

Espanya, la resta de països de la Unió Europea i molts altres estats no reconeixeran els resultats perquè assumeixen el criteri de l'associació internacional de juristes: es tracta d'un procés electoral sense garanties jurídiques. De fet, no hi ha observadors qualficats i Maduro ha presentat l'expresident bolivià Evo Morales com a principal garant de la legalitat de les votacions.

També et pot interessar

stats