Venècia, en alerta per la pujada de la marea que durarà diversos dies

El fenomen de "l'aigua alta" deixa mitja ciutat totalment inundada amb altures de fins a 127 centímetres.

VÍDEO | Venècia, en alerta per la pujada de la marea que durarà diversos dies
13 de novembre 2019 - 09:30

La ciutat de Venècia, al nord d'Itàlia, es troba en estat d'alerta pel conegut fenomen de "l'aigua alta", una pujada de les marees a causa de la pluja que ja ha provocat que el 50% de la ciutat estiga totalment inundada amb altures de fins als 127 centímetres i que podria durar fins al dissabte.

Segons el centre de previsions de marees de l'Ajuntament de Venècia, la borrasca que es troba actualment a la zona, podria fer pujar l'aigua fins als 145 centímetres aquest dimecres i fer-la oscil·lar entre els 95 i 125 centímetres fins al dissabte. Per aquest motiu, els col·legis d'educació infantil i les guarderies de la ciutat han hagut de tancar.

Una de les grans preocupacions dels experts és que les inundacions poden suposar danys en els edificis i infraestructures, de fet la basílica de Sant Marc ja s'ha inundat i el nivell arriba als 70 centímetres a la zona del nàrtex i s'han banyat els mosaics que formen el sòl i les columnes. D'altra banda, els turistes, principal motor econòmic de la ciutat, han de passejar per les passarel·les que s'han col·locat per la ciutat perquè puguen seguir visitant els principals monuments.

També et pot interessar

stats