Valencians a Ucraïna: "Hem passat la nit sense dormir pels bombardejos"

À Punt Notícies ha contactat amb diversos valencians que estan patint en primera persona l'ofensiva russa contra Ucraïna

D'esquerra a dreta, el voluntari Mariano García, l'empresari Vicente Carsí i la seua dona Darysa / À Punt NTC

Alguns valencians estan vivint en primera persona l'ofensiva russa contra Ucraïna. "La nit l'hem passada sense dormir, hi ha hagut bombardejos, han passat dos avions de combat per damunt meu i de seguida s'han posat a llançar bombes" ha explicat en À Punt Notícies Mariano García, el valencià de Carlet (Ribera Baixa) que fa huit anys que resideix a Kherson, una ciutat del sud a les costes del Mar Negre.

"Ací tots van corrent, per a comprar en els supermercats i tornar a casa ràpid per a ficar-se en els búnquers, perquè en qualsevol moment tornaran a sonar les sirenes", ha detallat.

Un amic que havia anat a visitar a Mario ha quedat atrapat al país i no pot abandonar-lo, perquè s'han inutilitzat moltes comunicacions a la zona. Garcia li recomana que aguante, perquè hi ha moltes carreteres bloquejades, per la gent que es desplaça cap a llocs més segurs, i també molt de moviment de soldats.

Una tensió semblant pateix el fill i la família de Julio Suárez, empresari resident a Santa Pola (Baix Vinalopó), que fins fa dos dies treballava amb tota normalitat a Ucraïna i ara lluita per a poder tornar a Espanya.

"Estan reclosos a l'apartament. Estan sentint explosions i trets en el pont que uneix Crimea amb Kherson i estan espantats", explica Suárez.

Més sort han tingut l'empresari valencià Vicente Carsí i la seua dona Darysa, que és ucraïnesa. Els dos, que havien viatjat a Kíev perquè dissabte es casava la filla, es troben entre el centenar de persones que han pogut pujar al comboi que ha organitzat l'ambaixada espanyola per a eixir del país a través de Polònia.

També et pot interessar

stats