El vaixell Sea Watch entra en aigües italianes i trenca la prohibició de Salvini

El ministre de l’Interior amenaça que la capitana i el govern holandés i l’alemany “pagaran les conseqüències”.

VÍDEO | El vaixell Sea Watch entra en aigües italianes i trenca la prohibició de Salvini

El vaixell de l’ONG alemanya Sea Watch, amb 42 migrants a bord, ha entrat en aigües territorials italianes per motius “d’emergència”. La capitana de l’embarcació ha desafiat la política de ports tancats per a les ONG que ha impulsat el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, que havia prohibit l’ingrés de la nau. S’enfronta així a sancions i processos penals.

En un comunicat, l’ONG ha explicat que per la situació “més desesperada que mai” dels migrants, que fa tretze dies que estan en el vaixell, la capitana s’ha vist obligada a entrar en les aigües territorials italianes sota la llei d’emergència i es dirigeix a l’illa de Lampedusa.

“Cap institució europea està disposada a assumir la responsabilitat i defensar la dignitat humana a la frontera d’Europa al Mediterrani. És per això que hem d’assumir la responsabilitat nosaltres mateixos. Entrem en aigües italianes ja que no ens queden altres opcions per a garantir la seguretat dels nostres hostes, els drets bàsics dels quals han sigut violats durant un temps suficient”, ha explicat el president de Sea Watch.

L’embarcació, de bandera holandesa, va socórrer el 12 de juny a 53 persones, i tres dies després la guàrdia costanera italiana va realitzar una inspecció sanitària a bord i va decidir l’evacuació de deu persones per motius mèdics, i dissabte passat una altra més va ser portada a terra. 

En conéixer l’entrada del vaixell en aigües territorials, Salvini ha amenaçat a través del seu compte de Facebook que la capitana “pagarà les conseqüències”, però també el govern holandés i l’alemany. 

“No pot ser que hi haja governs que no els importe el que fan els vaixells amb la seua bandera o les seues ONG”, ha dit Salvini. A més, ha agregat que Itàlia “no és una agència de viatges i les fronteres nacionals no depenen del que vulga fer un comandant”.

També et pot interessar

stats