El vaixell de l'ONG italiana Mediterranea amb 41 migrants atraca sense permís a Lampedusa

Un altre vaixell de l'ONG alemanya Sea-Watch, amb 65 migrants, espera en aigües internacionals enfront del port italià.

El vaixell de l\'ONG italiana Mediterranea amb 41 migrants atraca sense permís a Lampedusa

El vaixell Àlex de l'ONG italiana Mediterranea amb 41 migrants ha atracat sense permís aquest dissabte al port de l'illa de Lampedusa. Ho ha fet tot i la prohibició del ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, que no permet entrar en el port les organitzacions humanitàries que salven vides al Mediterrani i les acusa de fomentar la immigració irregular. 

La nau, un veler de 20 metres d'eslora, ha arribat amb tots el migrants amuntegats en la coberta, protegint-se del sol amb mantes tèrmiques. En el moll esperaven policies i voluntaris de la Creu Roja, a més d'altres organismes humanitaris i algunes persones que han rebut l'embarcació entre aplaudiments. 

L'ONG Mediterranea, que va rescatar els migrants dijous passat, havia denunciat que a bord es vivia una 'situació higiènicosanitària intolerable' donada la falta d'espai i d'instal·lacions per acollir els 41 migrants a més de la tripulació (18 mariners). 

El cas d'aquesta embarcació s'havia convertit en un estira i arronsa entre l'ONG i els governs d'Itàlia i de Malta, ja que el vaixell comptava amb permís per a desembarcar els migrants en el port de La Valeta. No obstant això, Mediterranea considerava 'insensat' que els feren viatjar en aquesta situació fins Malta, a més de 144 quilòmetres, i que no els deixaren entrar a Lampedusa que està a només 20. 

A hores d'ara un altre vaixell de l'ONG alemanya Sea-Eye, amb 65 migrants a bord, espera en aigües internacionals enfront de Lampedusa. La nau, batejada com Alan Kurdi en memòria del xiquet siri ofegat en 2015 en aigües turques, va rescatar els migrants divendres passat en aigües internacionals enfront de Líbia.

També et pot interessar

stats