El vaixell Audaz espera la recollida dels migrants fondejat prop de Lampedusa

Es preveu que l'embarcació de l’Armada Espanyola arreplegue 15 migrants rescatats per l’Open Arms.

El vaixell Audaz de l'Armada Espanyola estarà fondejat en les proximitats de l'illa de Lampedusa.
El vaixell Audaz de l'Armada Espanyola estarà fondejat en les proximitats de l'illa de Lampedusa. / Efe

El vaixell Audaz de l'Armada Espanyola estarà fondejat en les proximitats de l'illa de Lampedusa per a arreplegar els 15 migrants rescatats per l’Open Arms que vindran a Espanya. 

El vaixell està fondejat des de primera hora del divendres davant de la bocana del port de Lampedusa a l'espera que la justícia italiana i la UE diguen "quan i com procedir per a la recollida dels migrants", segons fonts de l'Estat Major de la Defensa. No està previst que atraque al port de l’illa italiana, que és xicotet i té molt trànsit de ferris. 

El vaixell va partir poc abans de les 18.30 h del dimarts passat de la base de Rota, a Cadis,  amb la missió de fer-se càrrec de les persones rescatades i acompanyar l’Open Arms al port de Palma de Mallorca.

Aquesta missió inicial es va topar, quasi simultàniament, amb l'orde del fiscal d'Agrigent (Sicília) de desembarcar els 83 migrants de l’Open Arms i retindre la nau, en el marc de la investigació que ha obert a instàncies de l'ONG per un delicte de segrest de persones i per omissió i negativa a actes d'ofici contra membres de l'administració.

Els migrants de l’Open Arms esperen la reubicació a Europa

A Lampedusa, els vora 83 migrants rescatats per l’Open Arms el passat 20 d’agost encara esperen conéixer el país de la UE on seran reubicats.

Està previst que Espanya es faça càrrec de 15 d’aquestes persones, d'acord amb el repartiment fixat per la Comissió Europea, en el qual també participen Alemanya, França, Luxemburg i Portugal.

També et pot interessar