La vacuna de Pfizer comença a distribuir-se als hospitals del Regne Unit

Aquest dimarts s’administraran les primeres dosis al personal sanitari.

Un sanitari londinenc trau una caixa amb vacunes de la farmacèutica Pfizer
Un sanitari londinenc trau una caixa amb vacunes de la farmacèutica Pfizer / Reuters

Els primers carregaments de vacunes de l’empresa nord-americana Pfizer i la farmacèutica alemanya BioNTech es comencen a distribuir aquest dilluns pels hospitals del Regne Unit. La setmana passada ja van arribar al país transportat per una flota de camions procedents de Bèlgica, i en una primera fase la rebran 50 hospitals de tot el país.

Així, el Regne Unit ha sigut el primer país a autoritzar l’administració de la vacuna BNT162b2 a la població i serà ja aquesta setmana quan començarà a fer-se de manera massiva. Es calcula que s’administraran unes 100 mil vacunes cada setmana. El primer nucli de població als quals es posarà les vacunes és al personal sanitari.

La vacuna, que ha demostrat tindre un 95% d’efectivitat amb bons resultats en tots els grups poblacionals, té el vistiplau de l’Agència Reguladora de Productes Sanitaris i Mèdics, per la qual cosa el govern va acceptar la recomanació i en va autoritzar l’ús.

Bahrain també autoritza l’ús de la vacuna de Pfizer

Bahrain es va convertir aquest divendres en el segon país del món, després del Regne Unit, a aprovar l’ús d’emergència de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per Pfizer i BioNTech.

L’autoritat sanitària de Bahrain va decidir l’aprovació després de dur a terme un estudi sobre la vacuna a partir de la informació proporcionada pel fabricant sobre els seus resultats quant a la seua seguretat i efectivitat.

Les vacunes estaran disponibles per a les categories més exposades a les complicacions del coronavirus, com els majors d’edat i els pacients amb malalties cròniques.

També et pot interessar

stats