L'Uruguai confirma el primer cas d'encefalitis equina en una persona

El pacient evoluciona favorablement i fins al moment és l'únic cas, segons el Ministeri de Salut Pública del país

Cavalls en un estable
Cavalls en un estable / Shutterstock

L'Uruguai ha confirmat aquest dimarts el primer cas d'encefalitis equina en una persona que resideix al departament de San José, segons ha informat el Ministeri de Salut Pública en un comunicat. El document indica que el Ministeri de Ramaderia, Agricultura i Pesca ha constatat la circulació viral en diversos animals de diferents departaments, cosa que feia esperable l'ocurrència d'algun cas humà, tal com s'han presentat en altres països. “El pacient evoluciona favorablement i fins al moment és l'únic cas", indiquen.

Així mateix, Salut Pública recorda que el vector que genera la infecció d'encefalitis equina en humans és un mosquit i ha remarcat la importància d'eliminar potencials granges, utilitzar repel·lents i vestir amb roba adequada en el moment d'estar a l'aire lliure.

El passat 2 de desembre l'Uruguai va informar que es va detectar al litoral del país un primer cas d'encefalomielitis equina. Fins ara, han mort 156 cavalls amb simptomatologia clínica d’encefalomielitis equina i altres 61 ho han fet amb diagnòstic positiu de la malaltia, segons va indicar el passat 16 de gener el Ministeri de Ramaderia, Agricultura i Pesca del país en el seu informe oficial de situació.

El document subratlla que les proves dutes a terme en 450 establiments en què resideixen 13.666 cavalls mostraren que 301 animals amb simptomatologia clínica s’han recuperat, mentre que altres 200 estan recuperant-se. D'acord amb aquestes dades, els exemplars malalts per encefalomielitis equina representen un 0,18% de la població total, mentre que els morts representen un 0,05%. D'altra banda, el document detalla que la morbiditat de la malaltia és del 5,25%, la mortalitat de l’1,59% i la letalitat del 30,22%.

També et pot interessar

stats