Ursula von der Leyen, primera presidenta de la Comissió Europea

L’actual ministra de Defensa alemanya ha aconseguit la majoria absoluta en la votació del Parlament Europeu.

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, i la nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen

El ple del Parlament Europeu ha confirmat aquest dimarts a la conservadora Ursula von der Leyen com a presidenta de la Comissió Europea per als pròxims cinc anys. Ha obtingut 383 vots a favor, 9 més dels 374 necessaris per a la majoria absoluta. L’actual ministra de Defensa alemanya és la primera política que presidirà la institució.

L’avantatge únicament de 9 vots sobre la majoria absoluta suposa una sorpresa respecte als càlculs que els grups contemplaven abans de la votació, quan en teoria la candidata tenia més de 400 vots, però el vot secret ha afavorit que alguns membres hagen votat en el sentit contrari a l’anunciat al principi.

Von der Leyen va oferir una Europa lliure de carboni per al 2050 i també més social, amb un salari mínim que permeta una vida digna. Sobre immigració va deixar clar que “salvar vides a la mar” és una obligació. Després de la confirmació de la votació, l’alemanya ha promés que Europa “afrontarà els grans desafiaments del nostre temps de manera comuna” i ha declarat que el seu treball “comença ara”.

També et pot interessar

stats