Uns arqueòlegs troben a Anglaterra un collar medieval de rellevància internacional

La joia, trobada en una tomba a Northampton, té 1.300 anys i compta amb trenta penjolls fabricats de monedes romanes, d'or, granat, cristall i pedres semiprecioses

La joia, que ha sigut datada entre els anys 630-670 dC, compta amb almenys 30 penjolls fabricats de monedes romanes, d'or, granat, cristall i pedres semiprecioses
La joia, que ha sigut datada entre els anys 630-670 dC, compta amb almenys trenta penjolls fabricats de monedes romanes, or, granat, cristall i pedres semiprecioses / BBC

Arqueòlegs del Museu d'Arqueologia de Londres (Mola) han trobat un collar medieval d'or, de 1.300 anys d'antiguitat, en una tomba situada prop de Northampton (Anglaterra) que té una importància "significativa internacionalment", segons indica la BBC.

La joia, que ha sigut datada entre els anys 630-670 dC, compta amb almenys trenta penjolls fabricats de monedes romanes, d'or, granat, cristall i pedres semiprecioses. El collar té un penjoll rectangular amb un motiu de creu en el centre com a element de major grandària i més intricat de la joia.

El collar es va trobar mentre es duien a terme l'estiu passat excavacions en un complex d'habitatges a Harpole, a l'oest de Northampton.

"Quan començàrem a veure els primers centellejos d'or que emergien de la terra, vam saber que es tractava d'una cosa significativa, encara que no ens vam adonar de com seria d'especial", ha afirmat Levente-Bence Balazs, líder de l'equip de cinc arqueòlegs del citat museu, que analitzen les troballes.

Els experts han indicat que l'esquelet ja s'havia descompost totalment a excepció de diminuts fragments d'esmalt dental. Encara que, sobre la base de les troballes en el lloc de l'enterrament, consideren que es tractava d'una dona amb un estatus social alt, com una líder cristiana o fins i tot algú pertanyent a la reialesa. En el lloc també es van trobar dues cassoles decorades i un plat de coure.

També et pot interessar

stats