Uns 600 europeus han demanat ser evacuats de la Xina pel coronavirus

Aerolínies com Iberia, British Airways, Lufthansa, Swiss Air i Austrian Airlines han suspés temporalment els vols amb la Xina.

VÍDEO | Uns 600 europeus han demanat ser evacuats de la Xina pel coronavirus

Vora 600 ciutadans europeus han manifestat la voluntat de ser evacuats de la Xina pel brot de coronavirus aparegut a Wuhan, segons les estimacions de la Comissió Europea a partir de les dades que li han traslladat fins ara els estats membres.

La Unió Europea va activar dimarts el mecanisme de protecció civil a petició de França per a contribuir als operatius de repatriació. De moment, han contactat amb l'executiu comunitari per a repatriar els seus ciutadans països com ara Àustria, Bèlgica, Bulgària, Alemanya, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Letònia, els Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania i el Regne Unit.

No obstant això, la Unió Europea no ha detallat de quin país és cadascun dels sis-cents sol·licitants i, a més, hi ha països que encara no han fet arribar a Brussel·les informació detallada, pel que es tracta d'una xifra preliminar.

Diverses aerolínies suspenen els vols a la Xina

Iberia ha anunciat aquest dimecres que suspén els vols amb la ciutat de Xangai, l'única destinació que opera a la Xina. Segons l’aerolínia, la suspensió entrarà en vigor a partir de divendres, quan estava previst el pròxim vol, i durant el mes de febrer.

Als clients que ja havien comprat els bitllets per a la ruta se'ls ha oferit el reemborsament o canvi de data i Iberia està contactant amb altres aerolínies per a buscar alternatives als clients que hagen de tornar al seu lloc d'origen.

A més, altres grans companyies aèries com British Airways, Lufthansa, Swiss Air i Austrian Airlines han suspés de manera immediata tots els vols a la Xina a causa de l'expansió del coronavirus. L'aerolínia American Airlines també ho ha fet de manera parcial, segons expliquen, per la caiguda de la demanda.

D'altra banda, la Casa Blanca dels Estats Units estudia la possibilitat d'imposar una prohibició temporal dels vols cap a i des de la Xina. Segons els mitjans, aquesta és una de les opcions que té sobre la taula el govern de Donald Trump per a afrontar la situació.

També et pot interessar

stats