La Unió Europea rebrà nou milions de dosis addicionals de la vacuna AstraZeneca en les pròximes setmanes

La Unió Europea prepara un pla de biodefensa contra la pròxima crisi sanitària.

La presidenta Ursula von der Leyen, reunida aquest diumenge
La presidenta Ursula von der Leyen, reunida aquest diumenge / Comissió Europea

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest diumenge que la farmacèutica AstraZeneca entregarà nou milions de dosis addicionals de la vacuna en les pròximes setmanes, assolint així els 40 milions de vacunes per al primer trimestre, tot i que la xifra inicial prevista era d'almenys 80 milions.

Von der Leyen ha valorat en Twitter aquest fet com "un pas endavant en vacunes". També ha afirmat que la companyia començarà les entregues una setmana abans del que estava previst i ampliara la seua capacitat de fabricació a Europa.

Pla de biodefensa contra la pròxima crisi sanitària

La presidenta de la comissió s'ha reunit aquest diumenge amb representants de diverses empreses farmacèutiques per a preparar el pla de biodefensa que Brussel·les vol posar en marxa contra la pròxima crisi sanitària.

En la reunió han participat companyies amb les quals l'organisme europeu ha firmat acords de compra de vacunes contra el coronavirus: BionNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Curevac i Sanofi.

L'objectiu marcat és la creació d'un programa publicoprivat per a respondre a malalties i desenvolupar vacunes per a immunitzar la població europea. Von der Leyen ha comunicat que s'està debatent la manera d'augmentar la fabricació de vacunes per a estar preparats davant futures pandèmies.

A més, ha assenyalat la presidenta de la Comissió Europea, s'han explorat els requisits per al desenvolupament, la fabricació i l'aprovació "accelerada" de vacunes per a les variants del coronavirus presents a la Unió Europea.

Brussel·les ha anunciat que en les pròximes setmanes s'han organitzat més reunions amb la indústria i "altres sectors rellevants" relacionades amb el pla de biodefensa.

Una nova autoritat de resposta a emergències sanitàries

En el marc dels preparatius d'aquest projecte, la Comissió Europea ha previst establir una autoritat de resposta i preparació per a emergències sanitàries de la UE (HERA) per a així oferir un enfocament més estructurat de la preparació davant futures pandèmies a mitjà termini.

També et pot interessar