La Unió Europea posposa el Brexit fins al 31 d'octubre

La 'premier' Theresa May admet que li preocupa la "frustració" que la nova espera puga causar als britànics.

VÍDEO | La Unió Europea posposa el Brexit fins al 31 d\'octubre

Els vint-i-set països que romandran a la Unió Europea (UE) després de la marxa del Regne Unit han acordat, aquesta matinada, concedir una pròrroga al Brexit fins al pròxim 31 d'octubre, que es queda a mig camí entre l'extensió curta per la qual advocava França i la més llarga que afavoria Alemanya.

Aquesta moratòria és "flexible" i el Regne Unit podrà abandonar la Unió Europea un mes després que la Cambra dels Comuns ratifique l'acord d'eixida, el qual ha sigut rebutjat en tres ocasions des de gener. L'extensió suposa sis mesos i mig addicionals en els quals "el camí a seguir està per complet en mans britàniques", ha insistit durant la cimera extraordinària el president del Consell Europeu, Donald Tusk. A més, s'hi han diferenciat tres escenaris possibles: ratificar l'acord, "reconsiderar tota l'estratègia" de nou o revocar l'eixida de forma unilateral.

"L'extensió és suficient per a trobar la millor solució possible. Per favor, no malgasten aquest temps", ha demanat Tusk al Regne Unit. Per la seua part, la primera ministra britànica, Theresa May, ha admés que li preocupa la "frustració" que la nova espera pot causar als britànics. La política conservadora ha assenyalat que el seu objectiu no és utilitzar tota la pròrroga fins la tardor, sinó "arribar a un acord per a una eixida ordenada com més prompte millor" i evitar celebrar les eleccions europees el pròxim 28 de maig.

També et pot interessar

stats