La Unió Europea llança un ultimàtum de 21 dies per a aprovar l’acord del Brexit

El 12 d’abril el Parlament britànic haurà de decidir si accepta una segona pròrroga molt més llarga.

VÍDEO | La Unió Europea llança un ultimàtum de 21 dies per a aprovar l’acord del Brexit

Passe el que passe, no hi haurà Brexit el 29 de març. La Unió Europea ha llançat un ultimàtum de 20 dies al Regne Unit, de manera que el 12 d’abril el Parlament britànic haurà de decidir si accepta una segona pròrroga molt més llarga i celebra les eleccions europees, o se’n va sense acord eixe mateix dia. 

La cambra legislativa votarà la setmana que ve l'acord pel Brexit signat per May i s'obrin dues opcions. Si voten a eixir amb acord, el Regne Unit tindria com a termini el 22 de maig per a formalitzar el divorci del marc europeu, tal com van anunciar aquest dijous els 27 països comunitaris. 

Si, per contra, guanya el no, s'obri un altre escenari ple d'incertesa. Sempre abans del 12 d'abril, el país ha de decidir si vol anar-se'n sense acord, el Brexit dur, o si volen sol·licitar a la Unió Europea una pròrroga més llarga que comportaria que participaren en les eleccions europees.

La UE no ha acceptat la petició inicial de la primera ministra, Theresa May, qui demanava una pròrroga fins el 30 de juny, per a intentar desbloquejar les negociacions. Tot i això, May ha acceptat la proposta i ha avisat que ara és el moment de decidir. 

També et pot interessar

stats