La Unió Europea imposarà sancions al govern bielorús per la repressió contra les protestes pacífiques

La líder opositora Tikhanóvskaia, exiliada a Lituània, ha demanat als seus seguidors que no es rendisquen.

Milers de persones protesten contra el govern a Minsk.
Milers de persones protesten contra el govern a Minsk. / Vasily Fedosenko (Reuters)

La Unió Europea perfila sancions contra el govern de Bielorússia per la repressió exercida contra les persones que protesten pacíficament per a denunciar que les eleccions presidencials han sigut manipulades.

El Ministre d'Afers Estrangers d'Alemanya, Haiko Maas, ha confirmat que la UE dirigirà aquestes sancions a les persones responsables de la detenció de més de 6.000 persones. Tot i que en les últimes hores s'ha alliberat vora 2.000 protestants, Maas qualifica la reacció del govern de Lukaixenko com a “inacceptable”. En aquesta línia, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha comunicat que l'executiu comunitari està al costat dels drets de la població bielorussa.

Fonts diplomàtiques asseguren que els 27 han arribat a un acord per a preparar una llista de persones que seran vetades, a les quals es prohibirà viatjar a la Unió Europea i a qui es decomissarà els actius que tinguen al bloc abans que acabe el mes.

La líder opositora Tikhanóvskaia, exiliada a Lituània, ha demanat als seus seguidors que no es rendisquen i a hores d'ara la reacció popular al carrer continua creixent.

Membres de la Unió com ara Polònia, la República Txeca i els estats bàltics han demanat a l'actual president Lukaixenko que busque una mediació amb l'oposició per a evitar aquestes sancions.

També et pot interessar

stats