La Unió Europea concediria una pròrroga del Brexit fins al 22 de maig

L'ajornament estaria condicionat al fet que el parlament britànic aprovara l'acord d'eixida del país de la UE la setmana que ve.

VÍDEO | La Unió Europea concediria una pròrroga del Brexit fins al 22 de maig

La Unió Europea hauria acordat concedir una pròrroga per a l'eixida del Regne Unit del marc comunitari fins al 22 maig si el Parlament britànic aprova l'acord del Brexit la setmana vinent, que ja ha tombat en dues ocasions i que en teoria no pot tornar a votar-se.

D’aquesta manera, la UE no acceptaria la petició de la primera ministra, Theresa May, qui demanava una pròrroga fins al 30 de juny, per a intentar desbloquejar les negociacions.

Els motius que donen els 27 països comunitaris per a prorrogar el Brexit fins al 22 de maig és que, atés que el Regne Unit no té intenció de presentar-se a les eleccions europees que se celebren entre el 23 i el 26 de maig, “cap extensió no és possible més enllà d'aquesta data".

Al Regne Unit més d'un milió 250 mil persones han firmat una petició per a paralitzar el divorci amb una Unió Europea que aquest dijous ha tocat la campana perquè el Brexit s'ha convertit en un problema eternament circular al qual ja no se sap com buscar-li una eixida.

També et pot interessar

stats