Una xiqueta de huit anys, única supervivent d'un accident d'autobús a Sud-àfrica amb 45 morts

Les primeres investigacions apunten que el conductor va perdre el control i va xocar contra un pont abans de caure per un abisme

Viaducte en què ha tingut lloc l'accident, aquest dijous
Viaducte on ha tingut lloc l'accident, aquest dijous / Siphiwe Sibeko (Reuters)

Vora 45 persones han perdut la vida aquest dijous després d'un funest accident en un autobús de passatgers que va caure a un abisme prop de província sud-africana de Limpopo, a uns 380 quilòmetres al nord de Johannesburg, la ciutat més poblada del país. L'única supervivent de totes les persones que hi havia a bord és una menuda de huit anys, a qui els equips de rescat traslladaren immediatament a l'hospital.

Segons el periòdic Daily Sun, el sinistre va tindre lloc després que l'autocar, que transportava uns feligresos que es dirigien a una peregrinació de Pasqua, va precipitar-se des del pont Mamatlakala a uns cinquanta metres de profunditat, en la rodalia de la ciutat de Mokopane. Poc després l'envoltaren les flames i això va causar la mort instantània de pràcticament tots els ocupants.

Sembla que el bus es dirigia des de Gaborone, en la veïna Botswana, a Moria, prop de la ciutat de Polokwane. El Daily Sun ha informat que, d'acord amb els relats policials, el conductor va perdre el control en un moment del trajecte i va xocar contra les barreres metàl·liques de protecció instal·lades en les voreres del viaducte. La col·lisió va provocar que el vehicle passara per damunt i anara a parar a terra desenes de metres avall, on es va incendiar.

Restes de l'autocar sinistrat a Sud-àfrica
Restes de l'autocar sinistrat a Sud-àfrica / Siphiwe Sibeko (Reuters)

Les operacions de salvament van continuar fins a altes hores de la nit del dijous 28 de març. A la zona, el panorama era dantesc, amb alguns cossos tan cremats fins al punt de quedar irrecognoscibles. Uns estaven atrapats entre els enderrocs i altres van eixir disparats i estaven repartits pel lloc.

També et pot interessar

stats