Una trentena de migrants moren al canal de la Mànega intentant arribar al Regne Unit

Cinc persones han sigut detingudes per les autoritats franceses en relació amb aquest succés

Restes del pot inflable de migrants danyats i pertinences personals que van deixar els migrants a la platja prop de Wimereux
Restes i pertinences personals que van deixar els migrants a la platja prop de Wimereux / Mohammed Badra (Efe)

El canal de la Mànega s'ha convertit en un nou punt d'atenció migratòria. Una trentena d'immigrants van morir aquest dimecres en el canal de la Mànega pel naufragi de l'embarcació amb què intentaven arribar al Regne Unit des de la costa francesa. Es tracta de la pitjor tragèdia recent en la zona i ha portat França a dir que tot Europa està de duel.

Entre els 31 morts hi havia cinc dones i una xiqueta, va precisar el ministre francés de l'Interior, Gérald Darmanin, que va afegir que dues persones van aconseguir ser rescatades "de manera heroica" per l'equip de rescat i quatre suposats traficants han sigut detinguts.

Relacionats amb aquest naufragi, França ha realitzat cinc detencions, l'última aquest dijous, segons va comunicar el ministre francés d'Interior, Gérald Darmanin. Es tracta d'un home que tenia un vehicle amb matrícula alemanya i que havia comprat allí llanxes zòdiac, les que posen a la disposició dels migrants, i que se suma a les quatre detencions que es van anunciar ahir.

"Des de gener hem detingut 1.500 traficants. Compren zòdiacs a Alemanya amb diners en efectiu. El vehicle del traficant detingut aquesta nit tenia matrícula alemanya i havia comprat la llanxa a Alemanya", ha detallat Darmanin en l'emissora RTL, abans de la reunió ministerial en la qual el govern abordarà el cas.

"França no deixarà que el Canal de la Mànega es convertisca en un cementeri. Les xarxes de traficants posen en perill vides i desafien el que som", va dir dimecres el president francés, Emmanuel Macron, que ha demanat al Regne Unit, Bèlgica, Països Baixos i Alemanya accelerar de manera conjunta el desmantellament de les possibles infraestructures.

Enguany, segons les seues xifres, i gràcies a la mobilització de 600 policies i gendarmes, s'han desmantellat 44 xarxes i s'ha arrestat 1.552 persones implicades en aquest tràfic de migrants. Malgrat això, s'han registrat des de llavors 47.000 intents de travessies marítimes clandestines rumb al Regne Unit. Les forces de l'orde han rescatat a 7.800 migrants en aquest temps, va afegir Macron en la declaració, on va subratllar que Europa "està de duel" pel succés de dimecres.

A més del desplegament que França durà a terme per a reforçar els controls a les fronteres, les autoritats gal·les apunten que s'ha d'actuar a nivell comunitari.

També et pot interessar

stats