Una tonyina de 275 quilos, venuda a Tòquio per un preu rècord de 2,7 milions

L’amo d’una popular cadena de restaurants de ‘sushi’ ha comprat l’exemplar en la tradicional primera subhasta de l’any.

Kiyoshi Kiyomura ha comprat la tonyina roja
Kiyoshi Kiyomura ha comprat la tonyina roja / Kimimasa Mayama (Efe)

L’amo d’una cadena de restaurants de sushi ha pagat un preu rècord per una tonyina roja en la tradicional primera subhasta anual celebrada a la llotja de Tòquio. Kiyoshi Kiyomura s’ha fet amb un exemplar de 278 quilos per 333,6 milions de iens (2,7 milions d’euros), el preu més alt al mercat central d’abastos de la ciutat des de 1999.

Kiyomura ha sigut el millor postor en set de les huit primeres subhastes de l’any que s’han celebrat des de 2011 i ell mateix ostentava l’anterior rècord històric, ja que en 2013 va pagar 1,2 milions d’euros per una altra tonyina. D’aquesta manera l’empresari busca copar cada any l’atenció mediàtica.

La tonyina venuda enguany va ser pescada a la costa nord del Japó i tant el comprador com el pescador que la va capturar han mostrat la seua sorpresa davant del preu.

El popular mercat de peix de Tòquio és un dels grans atractius turístics i tradicionalment ha tingut lloc a Tsukiji. Enguany s’ha traslladat a Toyosu, una illa artificial situada a la badia a la ciutat, i la governadora, Yuriko Kike, ha celebrat l’històric resultat de la subhasta perquè pot suposar una gran espenta per a la nova llotja.

També et pot interessar

stats