Una solsida de terra arrasa un poble del Japó i deixa 2 morts i 20 desapareguts

La localitat d’Atami, al centre del país, ha sigut devastada per un torrent de fang negre que ha arrossegat cases al seu pas

Imatges de la solsida de terres al Japó
03 de juliol 2021 - 17:55

Aquest dissabte, una solsida de terres a causa de les fortes pluges ha arrasat els carrers del municipi d’Atami, en la prefectura de Shizuoka, al centre del Japó, i ha deixat 2 morts i 20 desapareguts. El governador de la prefectura de Shizuoka ha sol·licitat reforç a les forces d’autodefensa per a ajudar en les labors de rescat. 

Els vídeos difosos en les xarxes socials mostren un torrent de fang negre caient en picat des del cim d'una muntanya i travessant la ciutat cap a la mar i arrossegant en el seu camí diverses cases. Segons arrepleguen els mitjans locals, un resident ha sentit un "so horrible" i ha fugit just quan la solsida de terra ha començat.

Les tempestes han afectat durament les prefectures de Kanagawa i Shizuoka, al Japó, que ha rebut en els tres primers dies de juliol més pluja de la que sol rebre en tot el mes, un canvi que segons els experts s’ha vist incrementat com a conseqüència del canvi climàtic.

També et pot interessar

stats