Una senadora nord-americana denuncia que va ser violada quan servia en les forces aèries

Martha McSally assegura que es va mantindre callada perquè “no confiava en el sistema” i es sentia avergonyida.

Imatge d'arxiu de la senadora republicana Martha McSally. Rick D'elia (Efe)
Imatge d'arxiu de la senadora republicana Martha McSally. Rick D'elia (Efe)

La senadora nord-americana Martha McSally, la primera dona del país a pilotar un caça en situació de combat, ha denunciat que va ser violada durant el seu servei en la forces aèries per un oficial de rang superior.

McSally ha comparegut en una audiència al Senat sobre agressions sexuals en les forces armades i ha assegurat que durant anys va callar perquè “no confiava en el sistema” i es sentia avergonyida, però ara ha sentit la necessitat que la gent sàpiga que és una “supervivent”.

“Quasi em vaig separar de les forces aèries als 18 anys de servei per la meua desesperació. Com moltes víctimes, vaig sentir que el sistema m’estava tornant a violar”, ha manifestat.

Al gener, una altra senadora republicana, Joni Ernst, va fer públic que ella també va ser violada durant els anys que va passar en la Universitat Estatal d’Iowa. Després de conéixer tots dos testimonis, el líder de la majoria republicana al Senat, Mitch McConnell, va afirmar que el seu partit “està obert” a qualsevol recomanació de les senadores per a legislar en aquest camp.

També et pot interessar

stats