Una rèplica en gel de la piràmide de Kukulkan triomfa en el Festival Mundial de Neu, a la Xina

La piràmide de gel fa una alçària de 9,5 metres i ocupa una superfície d'uns 440 metres quadrats

Una rèplica en gel de la piràmide de Kukulkan triomfa en el Festival Mundial de Neu de la Xina / Efe

Una rèplica de gel de la piràmide de Kukulkan s'exhibeix des d’aquest dimecres en el Festival Mundial de Neu i Gel que se celebra cada any a la ciutat de Harbin, al nord-est de la Xina.

L'ambaixador de Mèxic a la Xina, Jesús Seade, i les autoritats locals han presidit un acte per a presentar la piràmide, que fa una alçària de 9,5 metres i ocupa una superfície d'uns 440 metres quadrats, una mica menys de la meitat de les dimensions de l'original. Més de 500 persones han participat en la construcció durant set dies, segons arrepleguen mitjans locals.

És la primera escultura de gel representativa de la cultura llatinoamericana que es presenta en el festival, que aquest any celebra la 23a edició.  

Mèxic participa enguany com a convidat especial del festival, marcant així el començament de les celebracions pels 50 anys, el 14 de febrer, de l'establiment de relacions diplomàtiques entre el país nord-americà i la Xina.

La piràmide de Kukulkan, situada a la Zona Arqueològica de Chichén Itzá, a la península de Yucatán, és considerada una de les expressions arquitectòniques més importants de la regió maia i un monument que simbolitza, principalment, el calendari solar i el temps.

Harbin, capital de la regió de Heilongjiang, la més septentrional de la Xina, rep cada hivern milers de turistes, en la majoria xinesos, atrets per les colossals estàtues d'aigua congelada i neu amb forma de temples, pagodes, palaus o budes exposades en el festival.

També et pot interessar