Una refugiada ucraïnesa a Elx busca el cos del marit, mort en la guerra

Svetlana va fugir amb part de la família, però el seu home va quedar arrere

Svetlana, dona d'Ucraïna refugiada a Elx / À Punt NTC

Svetlana, una ciutadana ucraïnesa que resideix com a refugiada a Elx (Baix Vinalopó), va rebre la notícia de la mort del marit des de la ciutat de les palmeres. És l'últim capítol d'una sèrie tràgica en què s'ha convertit la seua vida, des que va esclatar la guerra al Donbass el 2014.

“Un conegut ens avisà que anaven per nosaltres i vam haver de fugir de Lugansk a una altra ciutat”, ha narrat la dona. Aquesta vegada van fugir més lluny. “Érem una caravana de vehicles, però només poguérem eixir nosaltres, perquè dos vehicles més van ser metrallats”, conta. Amb la mare, el fill i una neboda, Svetlana va arribar a Torrevella (Baix Segura), poc abans de moure cap a Elx. 

El pitjor colp per a ella va arribar el 8 de maig de l’any passat, amb la mort del marit. “Ens estàvem escrivint i va deixar d’escriure, de respondre; una setmana després confirmaren que havia mort”. No sap si està soterrat ni on. 

Svetlana ha viatjat dues vegades a Ucraïna per a localitzar-lo i ho tornarà a intentar a l'abril. Li han dit que és quasi impossible, però no perd l'esperança.  

També et pot interessar

stats