Una persona morta i tres ferides a Gaza pel bombardeig d’Israel

L’atac israelià s’ha produït com a resposta al llançament d’un coet des de la Franja que no ha deixat víctimes.

Un home palestí inspecciona el terreny després del bombardeig d'Israel
Un home palestí inspecciona el terreny després del bombardeig d'Israel / Ibraheem Abu (Reuters)

Un palestí ha mort i tres persones més han resultat ferides aquest dimecres al sud de Gaza per bombardejos israelians en resposta a un coet que s’havia llançat des d’aquest enclavament durant la matinada i havia impactat en una vivenda a la ciutat de Bersheva, a uns 40 quilòmetres de la franja, sense causar víctimes. 

Segons ha informat el portaveu del Ministeri de Sanitat a Gaza, Ashraf al-Qedra, la víctima mortal és un home de 25 anys que va morir per dispars israelians al nord de la costa palestina. Les altres víctimes tenen ferides moderades i es troben a la zona de Rafah. Al-Qedra no ha confirmat si el mort i les persones ferides es corresponen amb civils o milicians. 

Els atacs d’Israel han començat sobre les 7 del matí hora local (les 6:00 h a Espanya), unes tres hores després que sonaren les alarmes antiaèries a la ciutat israeliana de Bersheva pel llançament d’un projectil, probablement un coet del tipus Grad, que no va ser interceptat pel sistema anitimíssils Cúpula de Ferro. El coet ha impactat en un casa ocupada i ha provocat danys materials.

Després d’aquest incident, un comunicat militar ha informat que avions israelians han començat a atacar "objectius terroristes" a la franja de Gaza en resposta als coets. També s'ha confirmat que un avió de combat ha disparat contra un grup de milicians que tractaven de llançar un coet al nord de Gaza contra Israel.

El bombardeig ha tingut lloc hores després que el ministre de Defensa israelià, Avigdor Liebermant, haja reclamat una operació militar d’envergadura contra Gaza per tal de garantir, segons ha dit, uns quants anys de calma.

La setmana passada, l’exèrcit israelià va anunciar que reforçaria les seues tropes en aquesta zona per les protestes palestines en el que anomenen la Gran Marxa del Retorn i que, de moment, s’han saldat amb la mort de més de 200 persones palestines des del passat 30 de març.

Israel tanca Gaza

Després dels bombardejos, el ministre de Defensa israelià, Avigdor Lieberman, ha decretat el tancament dels passos fronterers amb Gaza d'Erez i Kerem Shalom, per on circulen mercaderies i persones, respectivament. A més, Israel ha decidit reduir l'àrea permesa de pesca a la franja a tres milles nàutiques. 

També et pot interessar

stats