Una persona assassinada i quatre ferides en un atac amb ganivet a París

Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat i la policia francesa investiga l'atacant d'origen txetxé

La policia francesa, en el lloc dels fets
La policia francesa, en el lloc dels fets / Etienne Laurent (EFE)

Un home ha mort i quatre persones han resultat ferides al centre de París en un atac amb ganivet. La investigació sobre l'atacant, que va ser abatut per la policia, encara està oberta, però Estat Islàmic ha reivindicat ràpidament l'atemptat.

A més de l'home assassinat, dues de les altres víctimes estan en estat greu i les altres dues estan fora de perill. L'incident va tindre lloc de nit als voltants de l'Òpera Garnier, prop de l'avinguda dels Camps Elisis, en un barri concorregut ja que es tracta d'una zona de restaurants. Alguns testimonis relaten que s'hi van viure moments de pànic al carrer, i molts locals van tancar les portes amb els clients dins per a protegir-se de l'amenaça.

Segons Reuters, el terrorista és d'origen txetxé i les autoritats franceses interroguen els seus pares per a trobar possibles connexions jihadistes. El president francés, Emmanuel Macron, ha felicitat els agents policials per neutralitzar el terrorista, i ha afegit al seu compte de Twitter que França no cedirà ni un mil·límetre pel que fa als enemics de la llibertat.

Des de 2015, 245 persones han mort a França en atemptats jihadistes. Aquest últim ha ocorregut setmanes després dels perpetrats a Carcassona i Trèbes el passat 23 de març. França forma part de la coalició militar internacional que intervé a Síria i l'Iraq contra Daesh.

També et pot interessar

stats