Una periodista d'Al Jazeera mor per foc israelià a Cisjordània

Les tropes israelianes han disparat la palestina Shireen Abu Akleh, a pesar que duia un jupetí que l'identificava com a periodista, a la ciutat de Jenin

El cos sense vida de la reportera d'Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, arriba en llitera a un hospital.
El cos sense vida de la reportera d'Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, arriba en llitera a un hospital. / Reuters

Una periodista d'Al Jazeera, la palestina Shireen Abu Akleh, ha mort per foc israelià durant una batuda de l'exèrcit a la ciutat de Jenin, al nord de la Cisjordània ocupada, ha confirmat hui el Ministeri de Sanitat palestí.

La periodista ha mort després que una bala l'impactara al cap, mentre que a un altre company periodista, Ali al Samudi, l'han ferit amb un tir a l'esquena. Al Samudi es troba estable, segons el ministeri.

Tots dos periodistes portaven els seus jupetins identificats com a premsa i ella portava treballant per a Al Jazeera des de l'inici de la Segona Intifada, ha confirmat el mitjà.

L'exèrcit israelià ha indicat que, durant una batuda al camp de refugiats de Jenin, "sospitosos armats" han obert foc contra les forces de seguretat i han llançat explosius, per la qual cosa els agents han hagut de disparar en resposta.

"L'exèrcit està investigant el que ha ocorregut, en particular que es disparara una periodista per foc real d'un palestí", han declarat sobre la mort d'Abu Akleh.

A la fi d'abril, el palestí Lufti Labadi, de 18 anys, també fou assassinat per les forces israelianes. El jove morí quatre dies després que el dispararen durant una altra batuda a la zona de Jenin.

Les forces de seguretat israelianes han intensificat en l'últim mes les batudes i "operacions d'antiterrorisme" en tota la Cisjordània ocupada. Aquestes operacions es duen a terme especialment a la zona de Jenin, en resposta a l'onada d'atacs que ha patit Israel, sis des de finals de març amb un total de 18 morts.

Una trentena de palestins han mort durant els operatius, alguns d'ells civils desarmats i sense vincles amb les milícies palestines, i desenes han sigut detinguts.

També et pot interessar

stats