Una operació històrica separa dos germans bessons units pel cap al Brasil

Un equip mèdic amb més de 100 professionals ha aconseguit aquesta fita amb l’ajuda de la realitat virtual

Els bessons del Brasil, de quatre anys, ja poden mirar-se cara a cara després de la intervenció / À Punt NTC

Una operació històrica a dos germans bessons, units pel cap, els ha ajudat a fer vida per separat gràcies a una intervenció quirúrgica d'alt risc al Brasil. Un equip de 100 professionals s'ha preparat durant mesos i ha aconseguit separar els germans amb l'ajuda de la realitat virtual.

Són Arthur i Bernardo Lima, de quasi quatre anys, que nasqueren units pel cap, compartint part del cervell i una vena encarregada de dur la sang al cor. “Estava desesperada, no podia assimilar el diagnòstic”, diu sa mare.

Un equip mèdic de més de 100 professionals s'agermanà abans d'una intervenció quirúrgica de risc extrem. Després de moltes proves, han aconseguit reproduir digitalment cada mil·límetre del crani dels dos xiquets. Tot i això, saben que és l'operació de separació més complexa de la història.

“Quan tens un 1% de possibilitats d'èxit, tens un 99% de fe”, ha assegurat un dels neurocirurgians a càrrec. El moment clau, quan es va fer el tall entre els dos caps. Després de nou operacions des que van nàixer, i una marató quirúrgica final de 27 hores, els bessons respiren ja, contra tot pronòstic, per separat.

La família i tot l'equip celebren la gran fita mèdica. Quatre dies més tard, Arthur i Bernardo es reuneixen de nou i poden, per primera vegada, mirar-se als ulls i agafar-se per la mà.

També et pot interessar

stats