Una nova erupció del volcà Etna obliga a tancar l'aeroport de Catània

L'activitat eruptiva del volcà actiu més alt d'Europa va durar prop de dues hores la matinada passada

Imatge d'arxiu del volcà Etna
Imatge d'arxiu del volcà Etna

Una nova erupció de l'Etna ha obligat aquest dimecres a suspendre momentàniament tota l'activitat a l'aeroport de Catània (Sicília), a causa dels problemes de visibilitat causats per l'abundant pluja de cendres despresa pel volcà, han informat les autoritats de l'aeròdrom.

"La pista de l'aeroport està contaminada per cendres volcàniques. Cap vol podrà aterrar o enlairar del #CTAairport", ha indicat la societat que gestiona l'aeroport en xarxes socials.

La nova activitat eruptiva del volcà actiu més alt d'Europa, que va començar cap a la 01:00, hora local, i va durar prop de dues hores, va provocar una font de lava en el cràter sud-est, així com una altra llengua cap al sud-oest, segons l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV).

L'erupció va estar acompanyada per un núvol, d'almenys 5 quilòmetres d'alçària, que va provocar una copiosa pluja de cendra de lava que va arribar a diverses localitats italianes, inclosa Catània.

Des del passat mes de febrer s'han produït diversos episodis com el de l'última matinada, que són un fenomen típic del volcà, segons l'INGV.

També et pot interessar

stats