Una nova autòpsia contradiu la versió oficial i assegura que Floyd va morir asfixiat durant l'arrest

Milers de persones s'han manifestat contra la brutalitat policial, especialment contra la població negra.

"No puc respirar", diuen les pancartes dels manifestants que protesten contra la brutalitat policial als Estats Units
"No puc respirar", diuen les pancartes dels manifestants que protesten contra la brutalitat policial als Estats Units / Reuters.
01 de juny 2020 - 22:31

L'autòpsia encarregada per la família de George Floyd, l'afroamericà mort durant una detenció policial el passat 25 de maig en Minneapolis, conclou que l'home va morir d'asfíxia en el lloc de la detenció, una afirmació que contradiu la versió policial.

L'asfíxia segons aquesta font va ser provocada per una compressió continuada del coll i l'esquena que van provocar una falta de reg sanguini al cervell, ha assegurat un advocat de la família, Ben Crump. La doctora Allecia Wilson, responsable d'aquesta nova autòpsia descriu com a "homicidi" les formes de la mort de Floyd.

"L'ambulància va ser el seu cotxe fúnebre", ha afirmat l'advocat. Crump ha demandat a més la detenció de tots els policies implicats en la detenció que va provocar la mort i que s'acuse d'assassinat en primer grau l'agent Derek Chauvin, qui va pressionar amb el genoll el coll de Floyd durant quasi nou minuts, segons el vídeo dels fets publicat en xarxes socials.

Milers de persones s'han manifestat en tot el país després de la mort de l'afroamericà contra la brutalitat policial, especialment contra la població negra.

També et pot interessar

stats