Una investigació de 'The New York Times’ atribueix part de la fortuna de Trump a frau fiscal

El diari calcula que els pares de Trump van transferir als fills una fortuna de més de 1.000 milions de dòlars.

Una investigació de \'The New York Times’ atribueix part de la fortuna de Trump a frau fiscal
Una investigació de 'The New York Times’ atribueix part de la fortuna de Trump a frau fiscal

Una investigació publicada pel diari The New York Times (NYT) atribueix una part important de la fortuna del president dels Estats Units, Donald Trump, a pràctiques fiscals dubtoses i, en alguns casos, clarament fraudulentes.

El periòdic, que ha analitzat un ampli arxiu de declaracions d’impostos i altres documents, destaca a més que al llarg dels anys, Trump va rebre del seu pare l’equivalent a més de 413 milions de dòlars, una donació que contradiu les seues repetides afirmacions en què assegurava ser un multimilionari fet a ell mateix.

Segons The New York Times, una gran part d’aquests diners va arribar al mandatari gràcies al fet que aquest va ajudar els seus pares a evitar impostos. En total, el periòdic calcula que els pares de Trump van transferir als fills una fortuna de més de 1.000 milions de dòlars per la qual a penes van pagar al fisc 52,3 milions.

Venda de la cartera immobiliària de la família

Entre els episodis més destacats, el NYT assenyala les maniobres fetes el 1997 pel president i els seus germans per a evitar impostos en quedar-se la major part del negoci del seu pare.

Segons el diari, els Trump van declarar un valor molt per sota del real per a la cartera immobiliària de la família, en assegurar que els edificis en qüestió valien 41,4 milions de dòlars.

Durant la següent dècada, aquests immobles es van vendre per una quantitat total 16 vegades superior, segons la informació, que inclou els testimonis de diversos experts que hi veuen clares irregularitats.

El NYT havia posat en qüestió anteriorment les pràctiques fiscals de Trump

No és la primera vegada que The New York Times publica informacions que posen en qüestió les pràctiques fiscals de Trump. Durant la campanya presidencial de 2016 el diari va difondre documents que suggerien que el magnat novaiorqués va poder evitar durant anys pagar impostos sobre la renda.

A diferència d’altres presidents, Trump s’ha negat a fer públiques les seues declaracions d’impostos.

També et pot interessar

stats