Una invasió d’ossos polars posa en alerta un poble rus

Organitzacions ecologistes alerten que la principal causa és el canvi climàtic, que obliga els animals a canviar els seus hàbits i llocs de caça.

El canvi climàtic obliga els animals a canviar els seus hàbits i llocs de caça
El canvi climàtic obliga els animals a canviar els seus hàbits i llocs de caça

A l’arxipèlag rus de Nova Terra s’ha produït una invasió d’ossos polars. Fins a 52 exemplars assetgen Belúixia Gubà, principal localitat de l’arxipèlag. Les autoritats russes de la zona s’han declarat en estat d’emergència i han demanat reforços als cossos de seguretat de Moscou per aquesta situació inèdita i evitar així altercats, ja que els animals poden arribar a ser molt agressius.

La problemàtica a la qual s’enfronten les autoritats és que els ossos es troben protegits i n’està protegida la caça, ja que es consideren una espècie en perill d’extinció a Rússia. D’aquesta manera, els habitants de Belúixia Gubà es troben a l’espera que arribe a l’illa una brigada d’experts per a espantar els ossos, com ara les que funcionen ja en la península de Iamal i Txukotka.

Aquesta situació, tal com alerten les organitzacions ecologistes, pot tractar-se d’un símptoma del canvi climàtic i de com el retrocés de l’Àrtic està obligant aquests animals a abandonar l’hàbitat natural i traslladar-se a zones poblads.

No obstant això, les autoritats russes i els científics d’organismes oficials no comparteixen aquesta teoria. Consideren que l’activitat humana i els patrons migratoris dels ossos polars són els que atrauen els animals, tal com opina Ilyá Mordvintsev, del programa d’estudis de l’os polar de l’Acadèmia de Ciències de Rússia.

En l’arxipèlag de Nova Terra, les autoritats locals han informat que el veïnat ha sofrit dies de molta desesperació i han reclamat reforços per espantar els animals.

També et pot interessar