Una infermera pateix una forta reacció al·lèrgica a la vacuna de Pfizer

No havia patit cap reacció a medicaments amb anterioritat.

Un treballador sanitari posa una vacuna
Un treballador sanitari posa una vacuna / EFE

Una infermera d’Alaska, als Estats Units, ha patit una forta reacció al·lèrgica després d’haver rebut dimarts la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 i va haver de ser hospitalitzada. La treballadora sanitària no havia patit anteriorment reaccions al·lèrgiques a cap medicament, encara que no se sap si tenia altres tipus d’al·lèrgies.

Ni Pfizer ni les autoritats d’Alaska han oferit, de moment, detalls sobre l’incident, que recorda a altres dos casos similars al Regne Unit, on dues persones amb historial d’al·lèrgies severes van patir una reacció negativa a la vacuna desenvolupada per Pfizer i el seu soci alemany BioNtech.

Per aquest motiu, l’agència que regula els fàrmacs al Regne Unit va emetre un advertiment per a demanar que no es vacunen totes aquelles persones que en el passat hagueren experimentat reaccions al·lèrgiques greus a fàrmacs, alguns aliments o una altra vacuna.

No obstant això, als EUA, els Centres per al Control i Prevenció de Malalties sí que permeten que es vacunen les persones amb al·lèrgies severes, però els demanen que es queden sota supervisió mèdica 30 minuts després de rebre la injecció per a poder verificar qualsevol efecte advers.

També et pot interessar

stats