Una espanyola entre les 30 víctimes mortals de l'explosió de l'hotel Saratoga de l'Havana

També hi ha un altre ciutadà espanyol entre les 84 persones que han resultat ferides

Una forta explosió danya greument l’hotel Saratoga de l'Havana / Agències
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de maig 2022 - 18:41 Actualitzat: 08 de maig 2022 - 19:36

Cuba ha elevat a 30 persones les víctimes mortals en explosió registrada aquest divendres a l'hotel Saratoga de l'Havana, que ha causat ferides de diversa consideració a unes altres 84 persones, segons el balanç oferit per les autoritats cubanes. Entre les persones que han perdut la vida hi ha la turista espanyola Cristina López-Cerón Ugarte i, entre les ferides, la seua parella, el també espanyol César Román Santalla.

Les autoritats cubanes mantenen la investigació oberta sobre les causes de l'explosió, que les perquisicions preliminars atribueixen a una fuita de gas i descarten la hipòtesi d'una bomba o d'un atemptat. En el moment de l'explosió, un camió cisterna de gas liquat estava aparcat enfront de l'hotel i recarregava un depòsit de l'hotel, per això es creu que la mànega podria tindre una fissura.

El president de Cuba, Miguel Díaz-Canel, ha indicat que s'ha posat en marxa una comissió d'investigació i també un pla per a atendre les famílies dels damnificats i els veïns dels 17 edificis d'habitatges afectats per l'explosió.

L'explosió es va produir divendres a les 10:50 hores (14:50 GMT) i va provocar la solsida de part de la façana de l'edifici, afectada també per un incendi que va generar una gran columna de fum blanc, visible des de gran part de la ciutat.

El baix i la primera i la segona plantes de l'edifici —de sis altures— han quedat greument afectades per l'explosió, que ha destruït la façana. La muntanya d'enderrocs a la vorera supera l'alçada d'una persona.

El Saratoga és un edifici d'estil neoclàssic construït el 1880 i, des del 1933, funcionava com a hotel. L'última restauració va tindre lloc el 2005, segons mitjans oficials. Amb cinc estreles, l'hotel era considerat un dels més luxosos de la ciutat. El grup turístic estatal Gavina, propietari de l'hotel, ha explicat que l'establiment no estava obert al públic, però que estava previst que reobrira el 10 de maig, després de dos anys tancat per la pandèmia.

Tanmateix, l'edifici no estava buit. A l'interior hi havia un equip d'empleats, que treballava en la posada a punt de l'immoble, i un grup de directius, que participaven en una reunió.

També et pot interessar

stats