Una farmacèutica dels Estats Units prepara una vacuna experimental contra el coronavirus

Baixa el nombre de morts a la Xina, mentre que es detecten nous casos a Corea del Sud, el Canadà i els Estats Units.

Dues joves porten màscares a l’estació de ferrocarril de Seül el 25 de febrer
Dues joves porten màscares a l’estació de ferrocarril de Seül el 25 de febrer / Kim Hong-Ji (Reuters)

La farmacèutica Moderna Inc. ha enviat el primer lot d’una vacuna experimental contra el coronavirus. El receptor és un equip d’investigació del govern dels Estats Units que realitzarà les primeres proves en humans per a tractar de frenar l’epidèmia originada a la Xina el passat mes de desembre.

La companyia espera que per a finals d’abril comence un assaig clínic en una vintena de voluntaris sans, als quals se’ls aplicaran dues dosis de la vacuna per a comprovar si activa una resposta immune que protegisca contra la infecció. Els resultats inicials podrien estar disponibles al juliol o a l'agost, segons ha afirmat el director de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses, Anthony Fauci.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), fins al dia de hui s’han diagnosticat 77.150 casos i s’han registrat 2.592 morts a la Xina, sobretot residents de la província epicentre del brot, Hubei. Els registres sumen 508 nous casos i 71 morts més al llarg de la jornada del dilluns. Aquestes xifres suposen un augment del 24% en els contagis respecte al dia anterior, encara que rebaixa en més d’un 52% el nombre de morts.

Augmenten els contagis fora de les fronteres xineses

El nombre de contagis pel coronavirus continua creixent a Corea del Sud, l’Iran i Itàlia. Des de l’OMS asseguren que encara no es pot parlar de pandèmia, però sí que és moment “per a preparar-s'hi”.

Corea del Sud ha reportat aquest dimarts 60 nous casos i suma ja 893 contagis, mentre que fonts governamentals han avançat que es planegen aplicar mesures de quarantena al principal focus d’infecció del país. Així mateix, les autoritats sanitàries han confirmat que hi ha 11 persones infectades al Canadà i 53 als Estats Units, de les quals 36 corresponen a passatgers del creuer Diamond Princess que va estar ancorat al Japó i que van ser repatriats la setmana passada.

També et pot interessar

stats