Una explosió en una refineria il·legal d'hidrocarburs ocasiona un centenar de morts a Nigèria

La tragèdia ha ocorregut aquesta passada nit al bosc d'Abaezi, al sud del país, i es calcula que unes 150 persones més hi han resultat ferides

Bosc d'Abaezi, en l'estat d'Imo, lloc de l'accident
Bosc d'Abaezi, a l'estat d'Imo, lloc de l'accident / Google Maps

Almenys cent persones han mort la nit d'aquest divendres a causa d'una explosió ocorreguda en una refineria il·legal d'hidrocarburs situada al bosc d'Abaezi, en l'estat d'Imo, al sud de Nigèria, segons ha confirmat un funcionari del govern local i l'ONG Youth and Environmental Advocacy Center (YEAC).

"El brot de l'incendi ha ocorregut en un lloc de proveïment de combustible il·legal" i ha provocat la mort "de més de cent persones que han patit cremades fins al punt de quedar irreconeixibles", ha comunicat el comissionat estatal de recursos petroliers, Goodluck Opiah.

L'explosió ha destruït a més sis vehicles i ha provocat el pànic generalitzat en la zona, segons informa el diari nigerià Punch en la seua edició digital. A més, unes altres 150 persones haurien resultat ferides, segons el diari nigerià Daily Post.

A pesar del perill que presenten, la desocupació i la pobresa al delta del Níger han fet que augmente l'activitat de la refinació il·legal d'hidrocarburs. El petroli cru s'extrau d'un laberint d'oleoductes propietat de les principals companyies petrolieres i es refina en tancs improvisats.

El govern estima que Nigèria, el productor i exportador de petroli més gran d'Àfrica, perd una mitjana de 200.000 barrils per dia de petroli, més del 10% de la producció, per destrosses vandàliques dels oleoductes.

Opiah ha explicat que el govern regional ha declarat en crida i cerca l'amo de la refineria il·legal, el qual s'ha identificat com Okenze Onyenwoke.

També et pot interessar

stats