Una explosió manté atrapades 22 persones des de diumenge en una mina d'or xinesa

Els danys en els sistemes de comunicació fan impossible comunicar-se amb els treballadors.

Vagons a l'interior d'una mina d'or en una imatge d'arxiu
Vagons a l'interior d'una mina d'or en una imatge d'arxiu / A. Dozmorov (Shutterstock)

Diversos equips de rescat tracten de traure a la superfície 22 persones que han quedat atrapades en una explosió a l'interior d'una mina d'or en construcció a la província de Shandong, a la Xina. La deflagració va danyar els sistemes de comunicació, per la qual cosa no s'ha pogut establir contacte amb els treballadors atrapats.

L'accident va tindre lloc diumenge a les 14:00 hora local (les 07:00 hores a Espanya), però la informació no va ser traslladada a les autoritats fins a la nit del dilluns.

Les explotacions mineres xineses, especialment les de carbó –principal font d'energia del país–, registren una sinistralitat alta, encara que en els últims anys el nombre d'accidents mortals s'ha reduït significativament.

El 2020 es produïren 434 accidents d'aquestes característiques, un 19% menys, en els quals van morir 573 treballadors, un 22% menys que l'any anterior, segons un informe de què s'ha fet ressò la premsa local a propòsit de l'últim accident. Del total, 122 accidents i 225 de les defuncions es van registrar en mines de carbó.

També et pot interessar

stats