Una explosió deixa almenys trezte persones ferides a Lió

La Fiscalia francesa apunta un paquet bomba com a causant de la detonació i busca l'home que l'ha col·locat.

Bombers i personal mèdic en el lloc de l'explosió
Bombers i personal mèdic en el lloc de l'explosió / Emmanuel Foudrot (Reuters)

Una explosió d'origen encara desconegut ha causat almenys tretze persones ferides lleus al centre de la ciutat de Lió, a l'est de França, segons han informat fonts de la prefectura francesa. Els fets han tingut lloc a una panaderia molt a prop de la plaça Bellecour, considerada el centre de la ciutat.

Un portaveu de la prefectura ha assenyalat que la situació "es troba sota control" i que la policia ha establit un perímetre de seguretat entorn dels carrers afectats. De moment, s'investiguen les causes de l'explosió, que s'ha produït al voltant de les 17:30 hores. 

La Fiscalia de Lió treballa amb la hipòtesi que l'origen de l'esclat es troba en un paquet bomba col·locat a una panaderia d'una coneguda franquícia, ubicada en el cantó entre els carrers Víctor Hugo i Sala. Tot i això, la investigació, oberta per temptativa d'homicidi, ja ha sigut traslladada a la Fiscalia de París, que s'ocupa dels actes de terrorisme a França. 

El president de França, Emmanuel Macron, ha qualificat l'incident d'"atac". 

La policia francesa busca un home que circulava en bicicleta com a presumpte responsable d'haver col·locat l'artefacte. Un portaveu ha indicat que l'individu, que duia la cara coberta perquè no el reconegueren, va deixar l'explosiu davant de la panaderia. 

També et pot interessar

stats