Una empresa de genètica dels EUA vol ressuscitar els mamuts per a combatre el canvi climàtic

Colossal ha recaptat 15 milions de dòlars per a un projecte que pretén crear, mitjançant un sistema d'edició genètica, un híbrid elefant-mamut que puga sobreviure a l'àrtic

Els científics i cofundadors de Colossal, Ben Lamm i George Church, amb la imatge d'un mamut
Els científics i cofundadors de Colossal, Ben Lamm i George Church, amb la imatge d'un mamut / Efe

Una empresa dels Estats Units especialitzada en genètica ha anunciat que busca ser pionera en la recuperació d'espècies animals extingides, com el mamut de la tundra àrtica, desaparegut fa milers d'anys, per a combatre el canvi climàtic i curar la Terra. Colossal, cofundada pels empresaris i científics Ben Lamm i George Church, ha recaptat 15 milions de dòlars de capital per a aquest projecte.

L'objectiu és crear un híbrid elefant-mamut que puga sobreviure a l'àrtic, mitjançant el sistema d'edició genètica Crispr, que permet tallar i apegar trossos de material genètic en qualsevol cèl·lula, segons han dit en un comunicat. "La humanitat no ha pogut aprofitar mai el poder d'aquesta tecnologia per a reconstruir ecosistemes, curar la Terra i preservar el seu futur a través de la repoblació d'animals extingits", ha indicat Lamm, conseller delegat de Colossal.

George Church, professor de Genètica a Harvard i expert mundial en aquest camp, ha explicat que l'empresa aprofita "el progrés exponencial que s'ha fet en tecnologies de lectura i escriptura d'ADN i l'aplica a problemes icònics de conservació ecològica i el segrest de carboni".

Més d'un milió d'espècies estan en perill d'extinció

L'empresa ha recordat que, segons les Nacions Unides, més d'un milió d'espècies d'animals, plantes i fongs estan en perill d'extinció en les pròximes dècades i a mesura que això ocórrega els ecosistemes dependents començaran a col·lapsar, la qual cosa afectarà la salut i els mitjans de subsistència humans.

L'objectiu de Colossal és impulsar un mètode de "conservació disruptiva" que portaria a substituts d'"espècies extingides i essencials" als seus hàbitats originals per a "restaurar ecosistemes perduts amb potencial per a frenar i fins i tot revertir els efectes del canvi climàtic", assenyala la nota.

També et pot interessar

stats