Una dona en la presidència del Vietnam per primera vegada

Dang Thi Ngoc Thinh assumeix el càrrec provisionalment després de la mort del president Tran Dai Quang.

Dang Thi Ngoc Thinh, presidenta provisional de la República Socialista del Vietnam
Dang Thi Ngoc Thinh, presidenta provisional de la República Socialista del Vietnam / Luong Thai Linh (Efe)

L’Assemblea Nacional del Vietnam ha nomenat Dang Thi Ngoc Thinh presidenta provisional de la República Socialista del Vietnam, després de la mort, divendres, de l’anterior cap d’Estat, Tran Dai Quang. Es converteix, així, en la primera dona en el càrrec, on es mantindrà fins que l’Assemblea decidisca la titularitat de la presidència. 

Dang Thi Ngoc Thinh, de 59 anys, ha ocupat la vicepresidència del país des de l’abril de 2016, després d’haver destacat com a vicepresidenta de la Unió de les Dones Vietnamites, una associació amb molta influència, i com a secretària general del Partit Comunista a la província de Vinh Long, al sud del país asiàtic. 

La nova presidenta assumeix el càrrec amb funcions representatives i un escàs poder executiu. El règim comunista prepara els funerals d’estat de Quang per als dies 26 i 27 de setembre i, durant els dos dies de dol, les banderes nacionals onejaran a mig pal als edificis oficials i quedaran prohibits tots els actes d’entreteniment públic.

Quang, de 61 anys, és el segon president de la república socialista que mor durant l’exercici del càrrec, després de Ton Duc Thang, primer president del Vietnam reunificat, que va morir el 1980, amb 91 anys.

També et pot interessar

stats