Una desena d'incendis a Califòrnia obliguen a evacuar 200.000 persones

Els focus en què se centren es troben a la regió vinícola del nord i un barri exclusiu de Los Angeles.

Un helicòpter treballa en l'extinció del foc
Un helicòpter treballa en l'extinció del foc / Etienne Laurent (Efe)

Califòrnia combat una desena de focs forestals que, revifats per ratxes de vent superiors als 100 quilòmetres per hora, han obligat a evacuar vora 200.000 persones i realitzar apagades programades que afecten prop de dos milions de clients.

Hi ha molts focus que són preocupants i es troben al llarg de tot l'estat, encara que els focus en què se centren es troben a la regió vinícola del nord i un barri exclusiu de Los Angeles.

Vora 10.000 persones han sigut obligades a eixir dels seus luxosos habitatges situats al voltant del Museu i Centre Getty, a Los Angeles. Personalitats com Lebron James, jugador de l'equip Los Angeles Lakers, han hagut de deixar les seues mansions a mitjan nit a mercé d'unes flames que en menys de dues hores ja havien cremat més de 202 hectàrees.

La companyia elèctrica Pacific Gas & Electric ha tallat el servei a quasi dos milions de clients al nord de Califòrnia per por que els cables que havien caigut o les fallades en l'equip elèctric causaren més focs.

A l'octubre de 2017, un altre incendi que va arrasar més de 15.400 hectàrees en aquesta regió va començar per la fallada del sistema elèctric. Aquest incendi va deixar 22 morts i més de 5.600 estructures destruïdes. Els danys econòmics per l’incendi, que va durar 23 dies, van superar els 1.300 milions de dòlars.

També et pot interessar

stats