Una caravana amb 6.000 hondurenys continua parada a Guatemala

Intenten travessar Amèrica Central per a arribar als Estats Units i tindre millors condicions de vida.

Vora 6.000 migrants hondurenys intenten arribar a la frontera dels Estats Units
Vora 6.000 migrants hondurenys intenten arribar a la frontera dels Estats Units

Una caravana migrant amb almenys 6.000 hondurenys que viatja per a intentar travessar la frontera dels Estats Units continua parada en una carretera de l'est de Guatemala, on les forces de seguretat del país li han bloquejat el pas.

El seu objectiu és arribar als Estats Units per a tindre millors condicions de vida, allunyats de la pobresa i la violència que assoten l'istme centreamericà, especialment després de la pandèmia i els huracans Eta i Iota, que van tocar terra el novembre passat.

La caravana estava formada en un principi per 9.000 migrants, però 3.000 van poder sobrepassar els policies i han pogut continuar el viatge. Mentrestant, la resta rebutja fer marxa arrere tot i que membres de l'exèrcit local i de la policia han carregat contra la gent per intentar dissuadir-la de continuar marxant.

L'Exèrcit de Guatemala ha desplegat un total de 5.000 soldats en set departaments del país i és secundat a més per altres milers d'agents de la Policia Nacional Civil com a part d'un pla organitzat pel govern per a no deixar avançar els migrants.

Segons l'Institut Guatemalenc de Migració, els hondurenys no poden continuar la seua travessia si no presenten una prova negativa de la Covid-19. De fet, el Ministeri de Salut ha confirmat aquest diumenge 21 casos positius de coronavirus en la caravana, després de realitzar proves a migrants que es van acostar a les autoritats sanitàries durant el trajecte per a demanar assistència.

També et pot interessar

stats