Una Brasília militaritzada per a la investidura de Bolsonaro

Vora 12.000 efectius, amb blindats, helicòpters i bombarders, formen el dispositiu per a garantir la seguretat durant la investidura del nou president del Brasil.

Un dels efectius desplegats a Brasília
Un dels efectius desplegats a Brasília / Fernando Bizerra Jr (Efe)

Uns 12.000 efectius d’organismes de seguretat, que inclouen cossos de policia i de les tres Forces Armades, han sigut mobilitzats aquest dimarts a Brasília per a garantir la seguretat durant la investidura de Jair Bolsonaro com a president del Brasil.

El desplegament de policies i soldats, que inclou el reforç de blindats, helicòpters i caces bombarders, ha militaritzat per complet la zona on es concentraran tots els actes de la presa de possessió del líder de la ultradreta.

Bolsonaro prestarà jurament aquesta vesprada en la seu del Congrés i es convertirà en el 38é president de la República Federativa del Brasil.

Abans recorrerà l’avinguda de l’Esplanada dels Ministeris, en la qual les autoritats esperen mig milió de persones, encara que la xifra podria ser molt menor, a causa d’una persistent pluja que cau aquest dimarts sobre Brasília.

La representació espanyola estarà encapçalada per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i pel viceministre de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, Juan Pablo de la Iglesia, que se sumaran a les delegacions d’altres 60 països.

Una vegada que jure el càrrec i pronuncie el seu primer discurs davant el Parlament com a nou mandatari, Bolsonaro es dirigirà al palau presidencial de Planalto, on rebrà la banda de mans del president ixent, Michel Temer. En aquest lloc pronunciarà un segon discurs, rebrà la salutació de les autoritats estrangeres i encapçalarà la cerimònia en la qual assumiran els seus càrrecs els 22 membres del seu gabinet.

Els actes conclouran de nit amb una recepció de gala que oferirà el nou president en la seu de la Cancelleria. 

També et pot interessar

stats