Un virulent incendi arrasa la seu històrica de la Borsa a Copenhaguen

El foc, d'origen desconegut, envolta l'emblemàtic edifici i esfondra l'agulla de la torre en qüestió de minuts

Vista de l'edifici incendiat a Copenhaguen, aquest dimarts

Un incendi voraç ha cremat aquest dimarts l'edifici històric de la Borsa de Valors Copenhaguen, la més antiga de Dinamarca. El foc, segons apunten diversos mitjans locals, s'ha iniciat cap a les huit del matí i té origen desconegut. En a penes mitja hora ha provocat l'esfondrament de l'agulla central que coronava la torre de l'immoble. El sinistre, que recorda a l'estremidor episodi de la catedral de Notre-Dame a París, que va ser devorada per les flames fa cinc anys, no sembla haver deixat ferits.

Gravacions en vídeo difoses en les xarxes mostren com el foc s'enfila per la cuculla i fa caure el remat, que representava les cues de quatre dracs entrellaçats i feia, imponent, 56 metres d'alt. Precisament aquest element arquitectònic estava sent objecte de reforma quan s'ha produït el foc. En les imatges també es veu com diverses persones tracten, enmig del caos generat, traure quadres de dins de l'edifici per a salvar-los de les flames, segons apunta l'agència Reuters.

L'històric immoble, d'estil renaixentista holandés (segle XVII), ja no albergava la borsa danesa en l'actualitat, sinó que servia de seu per a la Cambra de Comerç de Dinamarca. "Ens trobem amb una vista terrible. La Borsa està en flames", ha escrit l'entitat en X.

Detall de l'agulla de la torre, envoltada per les flames
Detall de l'agulla de la torre, envoltada per les flames / Ritzau Scanpix i Ida Marie Odgaard (Reuters)
Vista de l'edifici incendiat
Vista de l'edifici incendiat / Tom Little (Reuters)

Els serveis d'emergència i els bombers de Copenhaguen han establert un dispositiu per a tractar d'apagar el foc. La policia, mentrestant, ha acordonat una àrea àmplia al costat de l'edifici, situat en una zona cèntrica de la capital danesa i ha demanat a la ciutadania que hi evite passar per precaució. Diverses ales del castell de Christiansborg, seu del Parlament danés, s'han evacuat preventivament donada la proximitat al lloc de l'incendi.

També et pot interessar

stats