Un altre vaixell de rescat de migrants s'acosta a Líbia

Les ONG de rescat de migrants al Mediterrani desafien la guàrdia costanera líbia. Metges sense Fronteres hi ha enviat un altre vaixell.

Metges sense Fronteres i SOS Méditerranée han enviat hui a Líbia el vaixell Aquarius, just tres dies després que la guàrdia costanera del país africà va acusar totes les ONG d´interferir i violar les seues aigües territorials. La tensió augmenta després de l´incident de diumenge amb l´Open Arms, el vaixell de l´ONG Proactiva que va rescatar 218 migrants. La fiscalia investiga tres membres de la missió per un presumte delicte de tràfic de persones i associació criminal. Podrien enfrontar-se a 15 anys de presó i una multa de 15.000 € per cada migrant. A la seua defensa s´uneix Gamberini, un penalista de Bolonya que es reunirà dijous amb els investigats. Ha qualificat la imputació d´'instrumental' i diu que els càrrecs són un 'insult innaceptable' per als qui salven vides.

El vaixell està confiscat des de diumenge al port sicilià de Pozzallo i la resta dels tripulants de l´ONG Proactiva Open Arms ja han tornat a Catalunya. L´ONG va denunciar dilluns una persecució dels rescats de migrants al Mediterrani per part de la Unió Europea.

Segons Metges sense Fronteres, l´any passat més de tres mil persones van perdre la vida intentant arribar a Europa i enguany calculen que ja són més de 300. Les platges que s´estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s´han convertit en els últims dos anys en la base principal de les màfies que trafiquen amb éssers humans, tot i la presència dels patrullers europeus.

També et pot interessar

stats