Un vaixell amb cinquanta migrants, en situació crítica al sud de Malta, demana un rescat urgent

Ha perdut tots els motors i ha començat a tindre fugues d’aigua

Imatge de l'Open Arms Uno salpant del Port de Barcelona
Imatge de l'Open Arms Uno, que salpa del port de Barcelona / Open Arms

Una embarcació a la deriva amb uns cinquanta migrants necessita un rescat urgent de les autoritats de Malta o Itàlia, davant de la situació crítica en què es troben. El vaixell ha perdut tots els motors i ha començat a tindre fugues d'aigua, segons l'ONG Alarm Phone.

El grup va salpar fa uns dies de Líbia amb la intenció d'arribar a Europa i ara està en una situació "desesperada i a l'espera del rescat mentre l'aigua continua entrant al vaixell", ha alertat Alarm Phone. L'ONG, que rep telefonades de migrants en perill a la mar, ha instat les autoritats italianes i malteses perquè facen un “rescat ràpid i amb un destí segur” i no deixen morir aquestes persones.

"Ens ho acaben de dir les cinquanta persones en dificultats. Estan desesperats i continuen esperant el rescat. L'aigua està entrant en el vaixell. La situació és crítica. Instem totes les autoritats pertinents: 'No deixen que s'ofeguen!'", ha publicat Alarm Phone en les seues xarxes socials.

Cinc hores abans, l'ONG havia alertat de la situació de l'embarcació: "El vaixell està a la deriva. El pesquer Alba Chiara està prop, però no aconseguim comunicar-nos directament. Hem demanat a les autoritats líbies que transmeten el SOS, però afirmen que estan de vacances el divendres".

Itàlia es troba en estat d'emergència nacional migratòria, una manera de destinar recursos per al trasllat de migrants i altres situacions, com repatriacions més ràpides sense haver de passar pel Parlament per a l'aprovació.

També et pot interessar

stats