Un altre vaixell atrapat al Mediterrani amb 100 migrants sense poder desembarcar-los

Itàlia prohibeix l’entrada a l’Eleonora, mentre que Malta els nega un port i no els subministra aigua ni aliments.

El vaixell alemany Eleonora ha rescatat un centenar de migrants que estaven a bord d’una embarcació pneumàtica
El vaixell alemany Eleonora ha rescatat un centenar de migrants que estaven a bord d’una embarcació pneumàtica / @seacoverage (Twitter)

Un nou vaixell d’una organització humanitària es troba en alta mar amb 100 migrants a bord sense un port segur on desembarcar-los. Es tracta del vaixell alemany Eleonora, que va rescatar diumenge un centenar de migrants que estaven a bord d’una embarcació pneumàtica a punt de naufragar prop de les costes de Líbia.

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, ja ha prohibit que l’Eleonora entre en les aigües territorials d’Itàlia. Els responsables de l’ONG denuncien que Malta també els ha negat un port segur i que no els subministra aigua ni aliments, a pesar que l’embarcació està prop de les aigües territorials d’aquest país.

Així ho ha informat l’ONG alemanya Mission Lifeline, propietària del vaixell, en les xarxes socials, i el capità, Claus Peter Reisch, que ha escrit: “Malta vol que els refugiats i la tripulació moren de set en l’Eleonora”.

Fins ara, les autoritats malteses han rebutjat dues peticions perquè se’ls concedira un port segur per a desembarcar els migrants.

També et pot interessar

stats