Un mes per a un Brexit amb acord

Boris Johnson busca el suport del seu partit per a executar l'eixida el 31 d'octubre.

Un mes per a un Brexit amb acord
Un mes per a un Brexit amb acord

Comença el compte arrere. Falta just un mes per a la data límit per a trobar una eixida negociada del Regne Unit de la Unió Europea i el primer ministre britànic, Boris Johnson, continua dient que no demanarà una ampliació del termini.

El primer ministre acudeix al congrés anual del Partit Conservador que se celebra fins dimecres a Manchester, buscant el major suport possible entre els seus per a mantindre la seua aposta de materialitzar el Brexit el pròxim 31 d'octubre.

En la jornada del congrés d'aquest diumenge Johnson va reiterar el seu desafiament a la llei que l'obliga a sol·licitar a Brussel·les una extensió del termini d'eixida si no aconsegueix tancar un nou acord amb la UE d’ací a tres setmanes.

El líder conservador assegura que no retardarà el Brexit en cap cas. Encara així, no ha revelat quina serà la seua estratègia si les negociacions per a aconseguir més concessions dels socis comunitaris continuen bloquejades. En els corredors del Parlament britànic es parla en els últims dies de la possibilitat que el govern tracte de convéncer algun líder europeu que vete qualsevol extensió del Brexit.

També et pot interessar

stats